Gezellig aansluitend eten & drinken

Na inspanning is het tijd voor ontspanning. Hoe kan dit nou beter dan met een lekker hapje of drankje? Onze menukaart biedt een grote variatie aan mogelijkheden voor elk budget. U kunt bij ons terecht voor een heerlijke borrel en diverse lunches, barbecues, buffetten, of diners. Heeft u allergieën bijvoorbeeld glutenvrij of vegetarisch? Geef dit dan tijdig door, wij houden hier graag rekening mee. 

Mout, hop, gist & natuurlijk liefde

Bij binnenkomst krijgen de cursisten een korte uitleg over het programma. Daarna worden kort de stappen van het brouwproces uitgelegd en dan is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Zelf het ‘kaf van het koren scheiden’ en roeren zonder dat er zuurstof bij het beslag komt. Gist wordt als het geheime ingrediënt van vrijwel elke brouwerij genoemd. Alle overige ingrediënten zijn minstens zo smaakbepalend: heerlijk Kempisch water, mout, hop, gist en natuurlijk liefde want zonder liefde kunt u geen bier brouwen. Daarna is het een kwestie van geduld en een strak oog op de thermometer. Een graadje te hoog of te laag heeft direct invloed op het ontstaan van suikers. De instructeurs houden een oogje in het zeil en sturen bij waar nodig.


Juiste temperatuur

Bier is een belevenis wanneer het aan de verwachting voldoet, op de juiste temperatuur gedronken wordt en u zich in het juiste gezelschap bevindt. Het brouwen van een eigen bier vergroot de belevenis en is een aanrader voor een familieactiviteit, een vriendenweekend, of een personeelsuitje!
De workshop duurt zes uur. Tijdens de workshop krijgt u heerlijke tapashapjes en worden er verschillende bieren geproefd. Tijdens het kookproces van een uur, waarbij even niet geroerd hoeft te worden is er tijd voor een ambachtelijke hamburger, uiteraard bereidt boven open vuur.
Omdat het gisten op de fles gebeurt, is er na zes tot acht weken een mooie gelegenheid om nog eens met vrienden of familie bij elkaar te komen. Dan kan er geproefd worden.