• Wandelen bij Landgoed de Biestheuvel
  • Coffee-to-go Landgoed de Biestheuvel
  • Wandelen bij Landgoed de Biestheuvel

Coffee-to-go

17 december 2020

Coffee-to-go

Mag ik één soja latte, dubbel shot espresso met een twist van hazelnoot? Huh, wat? O, je bedoelt een lekker bakje koffie? Ja, tuurlijk, Koekje erbij? Zó bont als hiervoor maken we het in de regio niet vaak maar toch prijkt op menig menukaart een zeer uitgebreide koffievariatie. De laatste tijd is de ‘coffee-to-go’ enorm in opmars en je begrijpt wel waarom.

Het lekkerste bakje koffie van de dag

Niks zo lekker als en bakje troost. Je kunt er de dag mee beginnen, heerlijk ontwaken bij de geur van vers gezette koffie. In de loop van de ochtend een bakkie doen bij de buurvrouw, je moeder of een goede vriend(in). Op het werk is koffie ook niet meer weg te denken. Waar de automaten in vroeger jaren een ‘aan koffie gelijkende substantie’ uitbraakten, is er tegenwoordig écht lekkere koffie te krijgen. Er zijn mensen die de hele dag door aan de cafeïne zitten, anderen genieten van één of twee kopjes per dag. Al eens over nagedacht welke kop koffie je het allerlekkerst smaakt? Of is dat elke dag anders voor je?

Variatie

Ga naar een gemiddelde brasserie en je krijgt al last van keuzestress. Gewone koffie, cappuccino, latte macchiato, café au lait, espresso en dan gaat de lijst nog even door met koffies die vergezeld gaan van een spannend likeurtje. Lekker voor na het eten. In de grote steden zijn speciale koffiezaken waar je helemaal de weg kwijtraakt vanwege de vele soorten koffie. Daar mag je zelfs nog kiezen uit welk land je bonen komen. De prijzen variëren enorm; er zijn nog altijd plekken waar je voor € 1,50 een heerlijke bak koffie kunt drinken maar in Amsterdam vragen ze zonder schroom € 4,50 voor een eenvoudig bakkie troost. Gezelligheid moet je zelf maken, zullen we maar zeggen.

Coffee-to-go

Dat we de laatste tijd enorm in onze vrijheid zijn beknot, hoeft geen nader betoog. We kunnen niet meer op het terras. Dat de weersomstandigheden het niet toelaten, vergeten we voor het gemak maar even, al zijn er tegenwoordig genoeg terrassen waar de warmtelampen overuren zouden kunnen draaien, als de horeca open mocht zijn. Wat we wel mogen is in kleine groepjes de buitenlucht in; lekker wandelen in het bos of over de hei. Heerlijk uitwaaien, een frisse neus halen, bijpraten en iets aan lichaamsbeweging doen. Allemaal helemaal prima maar wat smaakt zo’n bak koffie toch lekker na een poosje buiten. Niet raar dus dat steeds meer horecazaken, die zich in de nabije omgeving van het bos bevinden, een ‘coffee-to-go’ aanbieden. Een beker heerlijk verse koffie, soms zelfs met appelflap of andere heerlijks, om mee te nemen. Kun je meteen je handen lekker warmen aan de beker. Is dat misschien de lekkerste koffie die je kunt drinken?

O ja, en het bekertje van de coffee-to-go gooi je natuurlijk thuis pas weg, in de prullenbak, niet in de natuur…

 
Wij hebben in het verleden met veel plezier gewerkt voor o.a.
  • Praxis klant bij Biestheuvel
  • Klant van Biestheuvel Politie
  • Klant brandweer Biestheuvel