• Authentieke groepsaccommodaties op Landgoed de Biestheuvel
  • Groepsaccommodatie met open haard op Landgoed de Biestheuvel

Frequently Asked Questions

Ja, er is in elke accommodatie Wi-Fi beschikbaar! Bij aankomst kunt u bij de receptie het wachtwoord vragen, maar deze vindt u ook op het prikbord en in de informatiemap in de accommodatie.

Jazeker! Al onze accommodaties zijn drempelloos en een aantal van onze accommodaties zijn nog verder aangepast voor mensen met een beperking. Zo zijn er in deze accommodaties bijvoorbeeld brede gangen, aangepast sanitair en standaard enkele hoog/laagbedden. Daarnaast zijn er ook extra hulpmiddelen op aanvraag te leen, zoals bijvoorbeeld diverse tilliften. Informeer bij onze receptie naar de best passende accommodatie voor uw groep en de beschikbaarheid van de diverse hulpmiddelen.

Ja, er is dag en nacht iemand bereikbaar! In de accommodatie hangt een telefoon voor intern gebruik. Hiermee kunnen geen buitenlijnen worden gebeld, maar enkel onze receptie, via het nummer 200. De receptie kan u ook via deze telefoon bereiken. Tot 22.00 uur mag u ons bellen voor alle vragen en na 22.00 uur alleen voor noodgevallen.

De interne lijn duurt soms wat langer voordat u doorgeschakeld wordt. Is er spoed, waarbij een ambulance geboden is, bel dan zelf eerst 112 en daarna onze receptie. Er zal dan altijd iemand van ons naar u toe komen voor assistentie.

Parkeren is gratis op Landgoed de Biestheuvel. Bij elke groepsaccommodatie zijn er een paar parkeerplekken. Indien deze plekken vol zijn, kunt u gebruik maken van de grote parkeerplaats vlakbij de receptie. Direct naast de receptie zijn ook 2 mindervalide parkeerplaatsen en 2 laadpalen voor elektrische auto’s.

Omdat ons landgoed midden in de natuur is gelegen, zijn wij helaas niet zo goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde bushalte vindt u in Eersel en het treinstation is gelegen in Eindhoven. Om het vervoer toch wat makkelijker te maken beschikken we over een originele Amerikaans Schoolbus en een huifwagen waarmee we u, tegen een kleine vergoeding, kunnen komen ophalen. Onze receptie helpt u graag verder om de beste route en OV verbindingen uit te stippelen

Ja! Het landgoed is 23 hectare groot, maar alle accommodaties zijn gebouwd op ongeveer 7 hectare. De huizen zijn dus op korte afstand van elkaar gelegen en sommige accommodaties hebben zelfs directe buren. Elke groepsaccommodatie heeft een eigen privé tuin, waardoor u niet meteen naar de buren kijkt, maar houd wel rekening met geluidsoverlast. Na 23.00 uur dient het buiten sowieso stil te zijn. Binnen mag u nog wel gezellig muziek draaien, maar houd daarbij ook rekening met de andere gasten.

Op last van de politie en brandweer vragen wij aan alle groepen om een deelnemerslijst in te vullen. Deze lijst wordt gebruikt bij eventuele calamiteiten, zodat wij per accommodatie weten wie er aanwezig hoort te zijn. U ontvangt een lege deelnemerslijst van ons, rond een maand voor aanvang. Hierop hoeft u dan alleen nog de namen en leeftijden van uw gasten in hoeft te vullen. Heeft u gasten die niet het gehele verblijf bij ons aanwezig zijn, dan kunt u dat ook op deze lijst aangeven. De deelnemerslijst ontvangen wij graag ingevuld retour uiterlijk 1 week voor aanvang van uw verblijf.

Deze vraag is lastig te beantwoorden. Soms zijn data heel populair en is uw gewenste activiteit al gereserveerd, maar soms blijft een activiteit ook lang beschikbaar. Zodra u een idee heeft over uw activiteit, laat ons dit dan zo snel mogelijk weten, dan plaatsen we alvast een optionele reservering voor u. Zo heeft u alsnog even tijd om er over na te denken.

Om nog voldoende instructeurs te kunnen regelen vernemen we graag uiterlijk 1 week voor uw komst welke activiteit u zou willen doen.

Wilt u graag onze maaltijdservice reserveren? Dan vernemen we dit graag uiterlijk 1 week voor uw komst in verband met de bestellingen. Weet u al eerder dat u de maaltijdservice wenst te reserveren, dan horen we het graag eerder. U ontvangt dan van ons een handige invullijst waarop u de gewenste tijden en keuzes voor de maaltijden kunt doorgeven. Verder is het wel mogelijk ter plekke nog te bestellen van de snacklijst. Deze lijst hangt op het prikbord in de accommodatie en zit ook in de informatiemap.

Heeft u een maaltijdservice gereserveerd? Dan brengen wij het eten in buffetvorm naar uw accommodatie. Wij vragen u hierbij zelf de tafels te dekken en op te ruimen (vaatwassers én vaatwasserblokjes aanwezig). Na de maaltijd halen wij de schalen van het eten weer op, deze hoeft u niet af te wassen. Tijdens de maaltijd is er ook geen personeel van ons aanwezig. Op deze manier kunnen we de kosten voor de maaltijden laag houden.

U bent daar volledig vrij in! Het is mogelijk om tijdens het hele verblijf de maaltijden door ons te laten verzorgen, maar u mag ook zelf voor één, enkele of alle maaltijden zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een eigen bereid ontbijt in de ochtend en een volledig verzorgd buffet in de avond door ons. Bij onze maaltijdservice staan zowel de arrangementen beschreven, als de losse maaltijden.

In principe is er bij alle maaltijden voldoende eten als u voor iedere aanwezige persoon een maaltijd reserveert. Wanneer het onverhoopt toch te weinig blijkt te zijn, dan kunt u gewoon bijbestellen. Dit extra eten brengen we ook weer naar uw accommodatie.

Natuurlijk! Alle gerechten komen uit onze eigen keuken, dus heeft u speciale dieetwensen, of een allergie, zoals bijvoorbeeld een glutenvrij dieet, of een pinda allergie? Maak deze dan vooraf kenbaar, dan kunnen we er rekening mee houden. Onze keuken past dan de gewenste gerechten aan, of overlegd even met de betreffende persoon over een gewenst alternatief.

 

Uiteraard, u bent van harte welkom in onze zalen! Wel vinden we het fijn als u vooraf even reserveert. Let op: in het restaurant gelden andere prijzen dan die van de maaltijdservice in de accommodaties.

Jazeker! Iedereen is van harte welkom voor een fijne wandeling over ons groene landgoed, maar wij vragen u wel om op de openbare gedeeltes te blijven. Zo zijn tuinen gelegen bij een accommodatie niet toegankelijk als u deze niet heeft gereserveerd. Daarnaast zijn enkele activiteiten omheind, vanwege de veiligheid. Hier heeft u alleen toegang met een instructeur. Verder worden er regelmatig op de diverse sportvelden allerlei activiteiten georganiseerd. Ziet u materiaal liggen dat niet van u is, laat dit dan alstublieft liggen, want dit hoort bij onze activiteiten. Alvast bedankt en een prettige wandeling gewenst! Benieuwd naar de wandelroutes op ons landgoed? Onze receptie helpt u graag verder!

Normaliter is een verblijf van één nacht in een groepsaccommodatie niet mogelijk, maar we kijken graag met u mee naar de gewenste periode en accommodatie. Met name doordeweeks zijn er soms nog wat mogelijkheden. In het weekend kunt u wel een nacht verblijven, maar betaald u voor het gehele weekend. Het tarief voor uw verblijf is daarnaast ook afhankelijk van de gewenste periode en de beschikbaarheid.

In de huurprijs van uw groepsaccommodatie is gas, water, elektra, schoonmaakkosten, verontreinigingsheffing en BTW inbegrepen. Naast dit bedrag is het voor alle gasten verplicht de toeristenbelasting en een dekbedpakket te reserveren. Wilt u meer weten over de actuele prijzen? Onze receptie helpt u graag verder! Een handdoekenpakket is optioneel en mag u eventueel ook zelf mee brengen. Als laatste reserveren wij vooraf een borg van € 300,-. Na controle van de accommodatie ontvangt u deze borg, binnen 1 week, per bank retour. Is er schade geconstateerd? Dan wordt dit naar u gecommuniceerd en in mindering gebracht op de borg.

Heeft u een reservering in onze horeca, dan zijn de tarieven inclusief de zaalhuur, personeel en BTW.

Elke groepsaccommodatie is volledig ingericht, heeft een sfeervolle haard en een ruime, omheinde privacy biedende tuin. De luxe keukens zijn voorzien van één of meerdere waterkokers, koffiezetapparaten, een magnetron, oven, vaatwasser(s) en gasfornuis. Keukenlinnen, zoals handdoeken, theedoeken en vaatdoeken zijn standaard aanwezig, net als de verplichte dekbedpakketten, koffiefilters, vaatwasserblokjes, vuilniszakken en toiletpapier. Heeft u geen handdoekenpakket bij ons gereserveerd, dan mag u wel zelf nog even de handdoeken voor de persoonlijke hygiëne meenemen.

Er is een koffiezetapparaat aanwezig voor filtermaling. De filters zijn daarvoor aanwezig in de accommodatie dus daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Een pak filter koffie is alleen inbegrepen als u de volledige maaltijdservice reserveert. Wenst u deze service niet te reserveren, denk dan zelf nog even aan een pak filter koffie.

In elke accommodatie zijn één of meerdere vaatwassers aanwezig. Ook de vaatwasserblokjes hebben we alvast voor u geregeld en liggen klaar in de accommodatie. U hoeft deze dus niet mee te brengen.

In elke accommodatie is een normale televisie aanwezig en een radio met standaard geluidsboxen. U kunt de radio verbinden met een USB kabel aan uw eigen apparaat, of de televisie met een HDMI kabel. Naar wens is er eventueel ook een dvd speler te leen bij onze receptie. Een beamer met scherm is te huur per dag. Vraag hiervoor bij de receptie de actuele prijzen op.

Natuurlijk, maar wel alleen in een vuurkorf en op het verharde gedeelte in de eigen tuin van uw accommodatie. Hiermee voorkomen we schade aan het gras en eventuele brandjes. Via de receptie kunt u bij ons een vuurkorf lenen en eventueel hout kopen. Vraag naar de actuele prijs voor een zak van 40 liter hout.

Open vuur is helaas verboden

 
Wij hebben in het verleden met veel plezier gewerkt voor o.a.
  • Praxis klant bij Biestheuvel
  • Klant van Biestheuvel Politie
  • Klant brandweer Biestheuvel