En nu een keer een leuk personeelsfeest

29 januari 2020

En nu een keer een leuk personeelsfeest

O joepie, je mag dit jaar het personeelsfeest organiseren. Je staat te popelen want voorgaande jaren was het nou niet precies wat je ervan gehoopt had. Dat ga jij dus even helemaal anders doen. Je bruist al van de ideeën en je hebt de vrije hand gekregen van je baas.

Hoe een personeelsfeest in te vullen

Oké, eerst maar eens even goed nadenken over de locatie. De bedrijfskantine valt sowieso af want die is met geen mogelijkheid gezellig te krijgen. Wat dan? Een zaaltje, een landgoed, een kroeg, een kasteel? Dicht in de buurt of mag het juist wat verder weg zodat iedereen kan blijven slapen. Wel zo gezellig voor de teambuilding. Wel leuk om te zien hoe je collega’s eruit zien na een nachtje stappen. Oké, de accommodatie is snel geboekt, de datum ligt vast nu kun je gaan nadenken over de invulling. Beginnen we met een activiteit, speurtocht, fotozoektocht, oriëntatietocht of gaan we gewoon in de zaal aan de slag met een Pubquiz, uiteraard helemaal toegespitst op de collega’s en het managementteam. En dan het eten. Je krijgt zowaar last van keuzestress. Een walking dinner, een buffet, a la carte, barbecue of gezellig samen zélf koken op een houtvuur. Alles heeft zijn voor- en nadelen maar in alles zie je kansen om de sfeer te vergroten.

Zo maak je een feestje

Dit wordt het personeelsfeest waar nog lang over gesproken gaat worden; je hebt gekozen voor een accommodatie op afstand zodat iedereen gezellig blijft hangen. De Pubquiz heb je helemaal zelf in elkaar gezet en je weet nu al dat het een hit gaat worden. Nog even nadenken over de prijs. Normaal gesproken mag de winnaar het volgende feest organiseren maar ‘no way’ dat je dit nog uit handen gaat geven. Klaar met die saaie bedrijfsborrels, nu gaat er echt gefeest worden. Zó leuk om je collega’s een keer op een andere manier te zien dan tijdens het dagelijks werk. Zou je bijna de muziek vergeten zijn. Het plafond van je budget is bijna bereikt want ook al kreeg je ‘de vrije hand’, natuurlijk is er een maximum. Ineens schiet je te binnen dat die nieuwe van financiën in zijn vrije tijd wel eens in een club draait. Meteen maar even bellen. Ja, hij doet het! Nu kan er echt niets meer mis gaan.

Een groot succes

De dag nadat de uitnodigingen verstuurd zijn, stromen de aanmeldingen binnen en allemaal laten de collega’s een positieve reactie achter. ‘Zin in’, ‘Goed geregeld’, ‘We zijn erbij hoor’ en meer van dit soort kreten. Je kunt niet meer wachten en de tijd lijkt vooruit te kruipen. Dit wordt het allerbeste personeelsfeest wat je ooit gezien hebt. Daar wordt in de kantine nog lang over nagedacht. Jij bent ondertussen al weer na aan het denken over volgend jaar want met het onderzoek dat je nu gedaan hebt, weet je zeker dat het volgende keer een net zo groot succes gaat worden.

 
Wij hebben in het verleden met veel plezier gewerkt voor o.a.
  • Praxis klant bij Biestheuvel
  • Klant van Biestheuvel Politie
  • Klant brandweer Biestheuvel