• Kerst Landgoed de Biestheuvel
  • Kerst Landgoed de Biestheuvel
  • Kerst Landgoed de Biestheuvel

Kerst- en Nieuwjaarsborrel

25 november 2020

Kerst- en Nieuwjaarsborrel

Midden in de zomer zijn je gedachten niet als eerste bij de Kerst- of Nieuwjaarsborrel van het bedrijf waar je werkt. Behalve als je degene bent die de bijeenkomst moet regelen. Dan is het namelijk zaak om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een geschikte locatie. Komend jaar moet de locatie vooral groot genoeg zijn.

Hoe organiseer je een borrel in het nieuwe normaal?

Dit jaar moet alles anders dan je gewend bent. Dat geldt dus ook voor de borrel waar je je collega’s een goede Kerst of gelukkig nieuwjaar komt wensen. Leuk om te organiseren, zo’n bijeenkomst want het zijn de weinige momenten waarop je álle collega’s een keer ziet. Was er normaal sprake van een lopend buffet omdat iedereen dan lekker zelf kan pakken waar hij of zij zin in heeft, zal het dit jaar waarschijnlijk een walking dinner worden, op gepaste afstand van elkaar. En die drie zoenen en de gemeende handdruk van de baas, behoren ook even tot het verleden. Niet voor iedereen een drama, dat nieuwe normaal heeft ook voordelen.

In overleg de borrel invullen

Op zoek naar een locatie in de buurt van Eindhoven of Tilburg, zie je al snel locaties die aan de eisen voldoen maar toch, je wilt zekerheid hebben. Daarom bel je met de medewerkers van de accommodatie om goed af te spreken wat de mogelijkheden zijn. Is de ruimte waar de receptie gehouden wordt, groot genoeg voor alle medewerkers, kan de 1,5 meter gewaarborgd worden en is er eventueel gelegenheid om te overnachten. Allemaal zaken die je op voorhand goed geregeld wilt hebben. Gerustgesteld door de woorden van de medewerker, besluit je te reserveren. Over de invulling van de bijeenkomst mag je nog even nadenken, dat hoeft pas een paar weken van te voren definitief ingevuld te worden.

Genieten van de voorbereiding

Het is een nieuwe uitdaging om de borrel in goede banen te leiden. Afstand houden, desinfecteren, informeren en o ja ook nog genieten van de voorbereiding want dat is één van de dingen die je werk zo leuk maken. Samen met je collega overleg je vaak over de mogelijkheden en de onmogelijkheden. Méér doen dan rekening houden met alle maatregelen kun je niet doen. Gelukkig denken de medewerkers van de locatie die je uitgekozen hebt, met je mee en geven ze je tips hoe je de borrel het best kunt organiseren. Voor de ruimte zorgen zij, sfeervol aangekleed in kerstthema. Het duurt nog even voor het zover is; over een paar maanden is vast iedereen gewend aan het nieuwe normaal en zal het vanzelfsprekend zijn dat er niet gekust wordt en geen handen geschud. Onpersoonlijk volgens de één, prettig volgens de ander; het is maar net hoe je in het leven staat. Dat die Kerst- of Nieuwjaarsborrel-nieuwe stijl er komt, is zeker.

 
Wij hebben in het verleden met veel plezier gewerkt voor o.a.
  • Praxis klant bij Biestheuvel
  • Klant van Biestheuvel Politie
  • Klant brandweer Biestheuvel