• Moederdag Landgoed de Biestheuvel
  • Moederdag Landgoed de Biestheuvel
  • Moederdag Landgoed de Biestheuvel

Moederdag

30 april 2020

Moederdag

Nog even en Moederdag staat voor de deur; een heerlijke dag waarop je niets hoeft. Normaal gesproken doen je kinderen alles voor je die dag. Ze brengen ontbijt, maken geen ruzie, zijn de hele dag lief en nemen je ’s avonds mee naar hun favoriete restaurant. Was het maar elke dag Moederdag. Helaas is het dit jaar anders…

Voorgaande jaren

Zoals het voorgaande jaren ging: de hele dag doen de kinderen hun best om zo gezellig mogelijk te zijn en moeders in de watten te leggen. Op een dag als deze hoeven moeders gewoonlijk maar één keer te vragen of ze iets opruimen en ze vlíegen al. Ook nu denk je weer: ‘was het maar alle dagen Moederdag!’ Maar nee, dat zou saai worden en je wilt veel maar geen saaie kinderen. De hele dag wordt er al geheimzinnig gedaan over het uitstapje van de dag maar dat de kinderen er zin in hebben, is meer dan duidelijk: ze stuiteren door het huis. Dat wordt dus een kinderparadijs, kindvriendelijk met entertainment en natuurlijk eten wat de kleintjes lekker vinden. Pannenkoeken, frietjes, pizza of pasta. Liefst in buffetvorm zodat ze kunnen pakken wat ze willen.

Dit jaar

Moeder ben je elke dag van de week, zelfs als de kinderen even niet bij je zijn. In je gedachten zijn ze er altijd. Dat wordt dit jaar wel heel pijnlijk duidelijk hoe dat voelt want veel bezoek zal moeder – in het geval van uitwonende kinderen – niet hebben. Verzorgingshuizen zijn op slot en bezoek wordt geweerd. Dat moet dus héél anders opgelost worden. Een zwaai voor het raam, videobellen, een bloemetje aan de deur en direct weer afstand nemen. Geen knuffel, geen kus, geen hand. Dit wordt niet de leukste Moederdag.

De allerliefste van de hele wereld

De tweede zondag van mei, je kon er altijd echt naar uitkijken. Eén dag in het middelpunt staan, de dagelijkse sleur even loslaten en alleen maar genieten van de kinderen. Nog een paar weken dan is papa aan de beurt, dan heeft hij zijn speciale Vaderdag. We hopen maar dat de maatregelen dan iets versoepeld zijn, dan vieren we Moederdag en Vaderdag in één. Dan mogen vader en moeder de kruimels samen uit het bed vegen. De blije gezichtjes na het geven van de zelfgemaakte cadeautjes zijn dan voor allebei. Je wordt al blij van het vooruitzicht. Maar deze Moederdag is het stil; ook al krijg je extra veel kusjes en knuffels van de kinderen die je elke dag ziet omdat ze lekker bij je wonen en ben je de ‘Allerliefste mama van de héle wereld’, je wilt toch even naar je eigen moeder en je weet dat het niet kan. Dat is niet fijn maar eigenlijk brengt het de feestdag terug naar de essentie: laten weten dat je de allerliefste moeder van de hele wereld hebt en dat kan op vele manieren want een zwaai, een handkus en een videogesprek zijn véél waardevoller dan het duurste cadeau.

 
Wij hebben in het verleden met veel plezier gewerkt voor o.a.
  • Praxis klant bij Biestheuvel
  • Klant van Biestheuvel Politie
  • Klant brandweer Biestheuvel