• Recreatief wandelen op Landgoed de Biestheuvel
  • Herfstsfeer bij Landgoed de Biestheuvel

Nederland hééft het

17 februari 2020

Nederland hééft het

Je bent helemaal klaar met de hitte van de Spaanse zon, geen zin meer in Griekse souvlaki en de Malediven waren leuk voor één keer. Je wilt nu alleen nog maar wandelen in eigen land. Nooit eerder zag je de schoonheid van ons koude kikkerlandje met zijn bossen, de vennen, de polder en de zee.

Wandelvakantie in eigen land

Nooit had je gedacht dat de vakantie er anders uit zou gaan zien. Je kunt je nu niet eens meer voorstellen dat je dágen lag te bakken op een strandbedje. Je wilt erop uit: dingen zien, van de natuur genieten en gewoon veel rust. Bij het reisbureau haalde je wat brochures en ineens wist je het: een wandelvakantie in eigen land. Dat je dáár nou niet eerder aan gedacht hebt. Nederland heeft vier seizoenen en nu je besloten hebt te gaan wandelen, ben je je daar ineens veel meer van bewust. Banjeren door de sneeuw, schoppend door de herfstbladeren (wat een prachtige kleuren), genieten van het eerste lentezonnetje of de verkoeling van het bos opzoeken op de heetste dagen van het jaar. Regen? Ja, ook. Maar dat het in Nederland de héle dag regent, is uitzonderlijk; er is bijna altijd wel een momentje om toch even een wandelingetje te maken, al is het maar een uurtje.

Nederland hééft het

Nederland heeft álles! Je kunt in Nederland alle kanten op: hou je van de zee, dan ga je lekker naar de kust. Al eens gedacht aan een strand-meerdaagse? Lekker elke dag een ander stuk strand bewandelen en ’s avonds in een hotelletje dat vooraf geboekt is. Of wat dacht je van de de Brabantse Kempen? Uren dwalen over de uitgestrekte paden die de mooiste plekjes laten zien. De reeën wachten je al op, als je tenminste vroeg je wandelschoenen aantrekt. Elf steden zijn te bewandelen, al doe je er natuurlijk langer over dan op de schaats maar de wijdse uitzichten heb je nérgens anders dan in Friesland. Een stedentrip is makkelijk geboekt: zin om te shoppen in de hoofdstad, geschiedenis te voelen in Leiden of Groningen, moderne kunst in Rotterdam of Boergondische gezelligheid in Den Bosch.

Rust

Een paar goede wandelschoenen zijn aan te raden en kun je in speciaalzaken kopen. Zonder blaren hou je het langer vol en loop je verder (en zie je dus meer). Naast het juiste schoeisel heb je alleen nog de juiste accommodatie nodig om te overnachten. Een knus hotelletje midden in de stad, een tent op de hei of een bungalow op een park. Als je het maar als startpunt kunt nemen voor je avontuurlijke tochten. Wat je vooral wilt, is privacy want overdag zoek je het avontuur op maar ’s avonds wil je vooral rust. En het liefst een goed restaurant waar je kunt eten. ’s Avonds napraten met een glaasje wijn en een heerlijk diner, is de allerbeste afsluiting van een heerlijke wandeldag.

 

 
Wij hebben in het verleden met veel plezier gewerkt voor o.a.
  • Praxis klant bij Biestheuvel
  • Klant van Biestheuvel Politie
  • Klant brandweer Biestheuvel