• OFYR BBQ bij Landgoed de Biestheuvel
  • Borrel met de collega's op Landgoed de Biestheuvel

Reünie

10 maart 2020

Reünie

Al jaren komen jullie bij elkaar: de ‘zusters’ van weleer. Allemaal tegelijk aan de opleiding verpleegkunde begonnen in de jaren ’50 of ’60. Zoals alle jonge zusters woonden jullie in de zustersflat waar je menig gezellig uurtje doorbracht. Sinds de afronding van de opleiding komen jullie nog elk jaar bij elkaar om herinneringen op te halen tijdens een gezellige reünie.

Elk jaar een reünie

Je denkt er nog elke dag aan, de prachtige tijd die je beleefde toen je aan de opleiding begon. Elke avond studeren maar ook veel plezier maken met de meiden onder elkaar. Uitgaan deden jullie zelden maar in huis was het fijn en de vriendschappen die ontstonden waren diep en voor altijd. Dus was het helemaal niet raar dat één van jullie vijf jaar na het afstuderen al een reünie voorstelde. De eerste jaren was het altijd één dag maar om de vijf jaar werd dat een heel weekend waarin herinneringen opgehaald werden en leuke activiteiten werden ondernomen. Je leefde er als het ware het hele jaar naartoe want je zag elkaar niet meer dagelijks. Daarvoor was het werk te druk en maakte later het gezinsleven het moeilijk om elkaar vaak te zien.

Zijn er aanpassingen in de accommodatie?

Elk jaar neemt een ander de organisatie op zich om te zoeken naar een huis dat groot genoeg is om jullie allemaal onder te kunnen brengen. De laatste jaren komt er een extra uitdaging bij: er moet een accommodatie komen waarin ook een aantal aanpassingen zijn gedaan. Er is tegenwoordig meer zorg nodig. Waar je die vroeger verleende aan de patiënten, ben je nu blij dat er voor jou gezorgd wordt. Een hoog-laagbed is welkom, dat er thuiszorg kan komen is noodzakelijk en dat er aanpassingen zijn gedaan in de woning om vallen te voorkomen en meer steun te geven is prachtig. Niets staat het weekendje herinneringen ophalen in de weg.

Is de accommodatie nog vrij?

Al jaren gaat de groep naar dezelfde accommodatie en dus is er altijd maar één belangrijke vraag: is de accommodatie nog vrij? Dat is meestal snel geregeld want wanneer jullie uitchecken, wordt meteen een nieuwe datum vastgelegd. Dat heeft nog een bijkomend voordeel: de voorpret duurt lekker lang. De omgeving waarin jullie verblijven is tegenwoordig iets minder van belang want lange wandelingen maken zit er niet meer in. Dat neemt niet weg dat er nog volop genoten wordt van het buiten zitten, korte wandelingetjes maar bovenal genieten jullie van elkaar en van de herinneringen. En omdat er altijd wel iets te regelen is met vervoer, zien jullie toch veel van de omgeving en worden er elk jaar weer nieuwe herinneringen gemaakt. Wie had dat toch ooit kunnen denken toen je vijftig jaar geleden aan een opleiding begon.

 
Wij hebben in het verleden met veel plezier gewerkt voor o.a.
  • Praxis klant bij Biestheuvel
  • Klant van Biestheuvel Politie
  • Klant brandweer Biestheuvel