• Groepsaccommodatie met prive terras op Landgoed de Biestheuvel
  • Terras bij Landgoed de Biestheuvel
  • Terras bij Landgoed de Biestheuvel

Terras tijd!

24 juni 2020

Terrasje pikken?

Oké, noem drie dingen die leuker zijn dan ‘mensen kijken’. Lekker op een terras met een glaasje en een bitterbal, kijken hoe anderen zich gedragen. Hoe ze lopen te zeulen met tassen vol boodschappen, hoe ze hun jengelende kinderen in het gareel proberen te krijgen of hoe ongemakkelijk pumps zijn op de historische kinderkopjes op het dorpsplein. Niet te hard lachen, hoor. Morgen loop jij daar en word je bekeken door anderen.

Lekker buiten onder de parasol

Vanaf de eerste lentezon tot laat in het najaar zijn de terrassen overvol. Mensen ontmoeten er elkaar, spreken af om bij te praten en te genieten van elkaars gezelschap. Zelfs in de kou tref je tegenwoordig mensen op het terras aan; dankzij de warmtelampen is het ook in de winter goed toeven onder de parasols. Het heeft ook meteen iets gezelligs: lekker buiten in de stad of gezellig in een bosrijke omgeving. Voor iedereen is er het ideale terras: na het shoppen wil je iets anders dan wanneer je met je gezin op stap bent. Dan kies je ervoor om ergens te gaan zitten waar de kinderen kunnen ravotten. Misschien zelfs wel in een speelparadijs.

Het ideale terras

Waar het ideale terras aan moet voldoen is natuurlijk  voor iedereen anders. Wil je lekker in het zonnetje zitten of liever in de schaduw? Moet er speelruimte zijn voor kinderen: een speeltuin waar je zicht op hebt of een speelbos in de achtertuin? De stoeltjes moeten goed zitten want je wilt niet na een half uur ‘een houten kont’ hebben van het zitten. Het personeel moet vriendelijk zijn en oog hebben voor je wensen. De laatste tijd zie je steeds vaker dat er fleece-dekentjes beschikbaar zijn. Lekker toch als de ober ziet dat je het frisjes hebt, en je zo’n dekentje aanbiedt? Reden om nog lang niet naar huis te gaan.

Waar ‘t is, wil ‘t zijn

Zou ooit iemand geteld hebben hoeveel terrassen er in Nederland zijn? Het moeten er duizenden zijn, tienduizenden wellicht, als het er niet meer zijn. En waarom het ene terras altijd vol zit en het andere nooit, zul je waarschijnlijk nooit weten. Is de wijn lekkerder, het bier kouder, de hapjes groter of het zicht beter? Het is een bekend gezegde: ‘waar ’t is, wil ’t zijn’ en zo is het maar net. Waar het druk is, wordt het drukker en waar niets te doen is, wordt het nooit druk. Hippe tenten, trendy plekjes, gemoedelijke sferen: je zoekt naar het terrasje wat het beste bij je past, waar je je happy voelt en waar je verzorgd wordt zoals je ’t graag hebt. Zon of regen, wind of sneeuw: voor elk moment is er het ideale terras.

Tot zover het ideale plaatje. In deze tijden is er wat veranderd: we mogen (nog) niet gezellig allemaal bij elkaar, we móeten 1,5 meter afstand houden, behalve als je uit hetzelfde huishouden komt. Dat heeft invloed op de sfeer maar toch: met een beetje goede wil kun je net zo hard genieten van het zonnetje en het contact met anderen. Alleen op iets meer afstand dan vorig jaar.

 
Wij hebben in het verleden met veel plezier gewerkt voor o.a.
  • Praxis klant bij Biestheuvel
  • Klant van Biestheuvel Politie
  • Klant brandweer Biestheuvel