• Vaderdag ontbijt Landgoed de Biestheuvel
  • Vaderdag discgolf Landgoed de Biestheuvel

Vaderdag

12 juni 2020

Vaderdag

Kruimels in bed. Heerlijk! Al vroeg in de ochtend hoor je de kleintjes in de keuken werken aan jouw ontbijt. Je draait je nog een keertje om want met de rust zal het snel gedaan zijn. Vaderdag, je had van te voren nooit kunnen denken dat het zo’n leuke dag zou zijn.

Ontbijt op bed

Met rode wangen van trots komen de kleintjes binnen met een dienblad vol lekkers. Croissantje, broodje, beschuitje, eitje en natuurlijk een glaasje gezonde jus d’orange. Nooit eerder smaakte een crackertje met pindakaas zo lekker als nu. Wanneer alles op is, is het tijd voor het zelfgemaakte cadeautje; een asbak van klei (en je rookt niet eens) of een bureauaccessoire van wc-rolletjes. Op school geknutseld en met hoge verwachting gegeven. Later veranderden de cadeaus in een mooie videoclip en zelfs een kookboekje met de lekkerste gerechten voor vaders. Blijkbaar houden die van vlees. Wat je ook kreeg, je hebt het zorgvuldig bewaard.

Met z’n allen aan tafel

Zo ging het vroeger, nu is het anders. Nog elk jaar verrassen de kinderen je met Vaderdag. Het ontbijt heeft plaatsgemaakt voor een heerlijke brunch; gezellig met z’n allen aan een grote tafel de laatste nieuwtjes doornemen, lachen en genieten van elkaar. Zelfgemaakte cadeautjes zijn er niet meer bij en de geschenken zijn wat praktischer van aard geworden. Een heggenschaar, een leuke gadget of een potplant om de tuin op te vrolijken. Het maakt ook niet uit, alles is leuk omdat ze aan je gedacht hebben. Omdat de familie inmiddels zo uitgebreid is, besluiten jullie elk jaar om buiten de deur te gaan eten. Je een middag heerlijk laten verwennen van al het heerlijks dat op het buffet wordt aangeboden. Je kunt bijna niet kiezen.

Na de brunch ontspannende activiteiten ondernemen

De brunch is een aanrader. Eerste lekker uitslapen, zonder de kruimels in je bed en de kleinkinderen kunnen hun ontbijtkunsten aanbieden aan hun eigen vaders, die er net zo van genieten als jij vroeger deed. Sommige tradities moet je gewoon in ere houden. Vaderdag is er zo één. Eén dag in het jaar sta je in het middelpunt; ben jij degene waar het allemaal om draait en mag jij bepalen hoe de dag eruit ziet. Met een beetje geluk kom je bij een gelegenheid waar je na de brunch nog terecht kunt voor een activiteit. Gezellig met het hele gezin  minigolfen, wandelen of uitdagende activiteiten doen. Hé, zie je dat nu goed? Kun je ook een accommodatie huren voor een heel weekend? Dát is misschien een leuk idee voor volgend jaar. Of gewoon voor een keertje tussendoor; een weekendje weg met het hele gezin. Het foldertje neem je vast mee, daar kijk je straks even op je gemak in, als de rust is weergekeerd en je terugkijkt op een fantastische Vaderdag. Je zet de brochure even naast het asbakje van dertig jaar geleden dat nog altijd een prominente plek heeft in de kast. Je zou er bijna van gaan roken.

 
Wij hebben in het verleden met veel plezier gewerkt voor o.a.
  • Praxis klant bij Biestheuvel
  • Klant van Biestheuvel Politie
  • Klant brandweer Biestheuvel