• Vergaderen op Landgoed de Biestheuvel
  • Teamopdrachten op Landgoed de Biestheuvel
  • Vergaderen op 1,5m bij Landgoed de Biestheuvel

Weg van het beeldscherm

1 december 2020

Weg van het beeldscherm

Thuiswerken is een poosje – veel te lang naar ieders zin – de standaard geweest. Niet meer naar kantoor, vergaderingen online, overleg via het scherm en geen praatjes meer aan de koffieautomaat. Het nieuwe normaal noemen ze het, maar echt lekker voelt het niet altijd. Soms wil je gewoon even weg van het beeldscherm.

Voordelen van thuiswerken

Natuurlijk er zijn voordelen: je bent verlost van de dagelijkse file. ’s Morgens hoef je niet te haasten om op tijd op kantoor te zijn. Je kunt een paar minuten langer blijven liggen, een keertje extra snoozen, op je gemak ontbijten en binnen een minuut ben je op je werk. Want je kantoor is de keukentafel, of de zolder, of de leegstaande kamer waar je eigenlijk die inloopkast van had willen maken. Nog een voordeel is dat je lekker aan de gang kunt blijven, niet om de vijf minuten een collega aan je bureau hebt staan en na een lange werkdag ben je snel thuis. Méér tijd met het gezin, sneller ontspannen en minder uitlaatgassen. Ergens is dat thuiswerken zo gek nog niet.

Balans tussen thuiswerken en op kantoor

Toch kleeft er één groot nadeel aan het thuiswerken voor velen: het contact met de collega’s. Ja, het werkt lekker door maar één van de dingen waarom je zo graag naar je werk gaat, is om met anderen te praten. Om van gedachten te wisselen, om te sparren over ideeën, elkaar te inspireren, om bij te kletsen en om het team te versterken en dat lukt niet vanachter een beeldscherm. Daar heb je fysiek contact voor nodig. En dus wordt het hoog tijd om op zoek te gaan naar de balans tussen thuiswerken en naar kantoor. Daar zijn mogelijkheden voor, als je even zoekt op internet of terugdenkt aan de laatste teambuildingsessie. Die locatie waar jullie de laatste personeelsbijeenkomst – met feest en buffet – hebben gehouden, was ook bijzonder geschikt voor vergaderingen. Er was een accommodatie om te overnachten, met privékamers, voldoende grote zalen om op 1,5 meter uit elkaar te kunnen vergaderen en een prachtige buitenruimte waar de ideeën de ruimte kunnen krijgen.

De nieuwe manier van werken

Het besluit is gevallen: je gaat je collega’s weer zien. Voor een dagje even weg van het beeldscherm. Je gaat een dag de Kempen in om van de rust en ruimte te genieten, je collega’s te zien en tot nieuwe motivatie en inspiratie te komen. Tijdens de vergadering is één van de punten hoeveel dagen het personeel maximaal thuis kan blijven werken. Want dat het voordelen heeft, is duidelijk maar de meerwaarde van de ontmoeting en de intensieve samenwerking mag niet verloren gaan. Het nieuwe normaal wordt de insteek voor een nieuwe manier van werken, die de afgelopen weken bewezen heeft van toegevoegde waarde te kunnen zijn. Je wordt er zelf enthousiast van en kunt niet wachten je collega’s van je ideeën op de hoogte te brengen. Niet via Zoom, Teams, Skype of Houseparty maar gewoon live, face-to-face, met interactie en écht contact.

 
Wij hebben in het verleden met veel plezier gewerkt voor o.a.
  • Praxis klant bij Biestheuvel
  • Klant van Biestheuvel Politie
  • Klant brandweer Biestheuvel