• Seminar op Landgoed de Biestheuvel
  • Vrijgezellenfeest bij Landgoed de Biestheuvel

Meer info (PDF downloads)

WKR

Download informatie

Om het bestand te kunnen downloaden, dient u hier uw e-mailadres op te geven.

Uw e-mailadres kan door Biestheuvel worden gebruikt om u gepaste informatie te sturen.

Met Acrobat Reader kunt u PDF-bestanden bekijken. Om Acrobat Reader te downloaden, klik hier.
Kijk hier voor onze vacatures

WKR

Werkkostenregeling

De kogel is door de kerk. Sinds 1 januari 2015 is de Werkkostenregeling (WKR) voor alle werkgevers van kracht. Binnen de WKR kunt u in 2015 maximaal 1,2% van uw totale fiscale loonsom besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen aan uw medewerkers (de zgn. vrije ruimte). U betaalt geen loonbelasting over het bedrag aan vergoedingen en verstrekkingen dat binnen de vrije ruimte valt. Bij overschrijding van de vrije ruimte betaalt u loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80%. Deze nieuwe wet kan gevolgen hebben voor uw personeelsfeest, bedrijfsuitje of jubileum.

Er zijn diverse uitzonderingen. Een aantal werk-gerelateerde zaken kunt u onbelast vergoeden en verstrekken of u mag deze op nihil waarderen. Deze uitzonderingen komen niet ten laste van de vrije ruimte. U hoeft hierover dus geen loonbelasting te betalen. Zo zijn bijvoorbeeld cursussen, trainingen, vergaderingen, congressen, seminars, teambuilding, studiedagen, coaching- en kennismakingsessies vrijgesteld.

Alle activiteiten bij Landgoed de Biestheuvel zijn WKR-proof

Dit geldt voor zowel de losse activiteiten, als voor de activiteiten binnen de complete organisatie van een bedrijfsuitje. Deze activiteiten moeten wel een meerwaarde hebben voor uw bedrijf, denk hierbij aan een vorm van teambuilding. De invulling van het programma en de tijdsbesteding zijn daarbij richtinggevend. Binnen de activiteit zal er gewerkt worden aan vooraf gestelde doelen. Wij helpen u graag met het opstellen van deze doelen en zijn zeer ervaren in het realiseren van deze doelen. Denk hierbij aan: leiderschap, oplossingsgericht handelen, communicatieve vaardigheden, presenteren, het geven van feedback, samenwerken en omgaan met conflictsituaties.

We zorgen ervoor dat de focus op het onderhouden en/of verbeteren van kennis en vaardigheden ligt. Deze competenties kunnen we in alle activiteiten op een speelse en leuke manier verwerken. Samen met u zorgen we ervoor dat de uiteindelijke activiteit ook daadwerkelijk een meerwaarde voor uw bedrijf zal zijn. Desgewenst krijgt u achteraf van ons een certificaat waarin wij aangeven aan welke competenties zijn gewerkt.

Onderbouwen = bewijzen

Vaak staan deze activiteiten voor uw medewerkers niet op zichzelf. Wat moet u bijvoorbeeld doen als deze activiteiten onderdeel uitmaken van een gecombineerd programma? In welke gevallen zijn de kosten voor een trainer, lunch of outdoor-activiteit wel of niet aftrekbaar? En wanneer kunt u deze uitgaven onderbrengen in de WKR? Landgoed de Biestheuvel adviseert u om zo’n dag goed te plannen, te beargumenteren, vast te leggen en te archiveren. Vooral met het oog op een eventuele controle door de belastinginspecteur. Zorg ervoor dat u het (grotendeels) zakelijke karakter goed onderbouwt. Als u daarin slaagt, is zo’n dag (grotendeels) vrijgesteld voor de WKR. Ook de kosten die u maakt voor lunches en consumpties.

De onderdelen in volledige bedrijfsuitjes kunt u ook onderverdelen in het zakelijke gedeelte van een activiteit en het “uitjesdeel” van de activiteit. In samenspraak met u kunnen wij de eindfactuur opsplitsen, zodat een aantal onderdelen buiten de werkkostenregeling zullen vallen.

Landgoed de Biestheuvel is WKR-proof

Landgoed de Biesheuvel heeft de kennis, ervaring en faciliteiten in huis om trainingen, klantendagen, bedrijfsuitjes, open dagen en jubilea tot een succes te maken. Graag stellen we voor uw bedrijf een programma samen dat in fiscaal opzicht zo gunstig mogelijk is.  Eventueel hebben wij ook andere tips om uw activiteit, personeelsfeest, bedrijfsuitje of jubileum fiscaal aan te kleden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opzetten, c.q. inzetten van een personeelsvereniging.  Schroom niet om te bellen, te mailen of een afspraak te maken. Onze medewerkers geven u graag extra tekst en uitleg. Bel naar 0497 591257 of mail ons

 
Wij hebben in het verleden met veel plezier gewerkt voor o.a.
  • Praxis klant bij Biestheuvel
  • Klant van Biestheuvel Politie
  • Klant brandweer Biestheuvel